+4 0749 689 355contact@blackcatmedia.ro...for things that make you purrrr.

SEM – Search Engine Marketing

Home / Marketing / SEM – Search Engine Marketing

SEM – Search Engine Marketing

   Search Engine Marketing (SEM) este o forma de internet marketing ce implica promovarea website-urilor prin cresterea vizibilitatii acestora in rezultatele motoarelor de cautare (SERPs), prin optimizare si publicitate. SEM poate folosi elemente SEO (Search Engine Optimization), pentru a regulariza si rescrie continutul website-ului pentru a obtine o pozitionare ridicata in rezultatele cautarilor, sau poate folosi listari PPC (Pay per Click).

Metode si metrica

Exista patru categorii de metode si metrici folosite pentru optimizarea website-urilor prin SEM.

SEM Search engine marketing1. Studierea si analiza cuvintelor cheie (keywords) implica trei etape: asigurarea ca website-ul poate fi indexat in motoarele de cautare, prin identificarea celor mai relevante si populare cuvinte cheie pentru site si produsele sale si folosirea tuturor acestor cuvinte cheie pe website intr-o maniera care sa genereze si sa converteasca trafic. O rezultanta a analizei pe cuvinte cheie o reprezinta perceptia de impact in cautare. Perceptia de impact in cautare descrie impactul identificat a rezultatelor cautarii unui brand asupra perceptiilor consumatorilor, incluzand titlurile si meta tag-urile, indexarea website-ului si concentrarea pe cuvinte cheie. Cum cautarile online sunt adesea primul pas pentru gasirea potentialilor clienti sau consumatori, perceptia de impact in cautare formeaza impresia brandului asupra fiecarui individ.

2. Saturatia website-ului si popularitatea, sau cat de multa prezenta are un website in motoarele de cautare, poate fi analizata prin numarul de pagini ale site-ului care sunt indexate in motoarele de cautare (saturatia) si cate backlinks are website-ul (popularitatea). Aceasta presupune ca paginile sa contina cuvintele cheie pe care le cauta consumatorii si asigurarea ca acestea au o pozitionare inalta in rezultatele cautarilor. Majoritatea motoarelor de cautare includ o forma sau alta de popularitate a linkurilor in algoritmii lor de ranking.

3. Unelte terte, care includ unelte de analiza web si validatori de HTML, ofera date asupra unui website si asupra vizitatorilor acestuia si permit masurarea succesului unui website. Uneltele pot fi de la simple contoare de trafic la unelte ce utilizeaza fisiere de diagrame, pana la unelte mult mai complexe care sunt construite pe etichetarea paginilor (plasarea JavaScript sau a unei imagini pe o pagina pentru a monitoriza actiunile).

4. Unelte tip Whois arata proprietarii diferitelor website-uri si pot oferi informatii valoroase in ceea ce priveste politicile de copyright si trademark.

Includerea platita

   Includerea platita presupune un motor de cautare care taxeaza includerea unui website in rezultatele motorului lor de cautare. Cunoscuta si sub numele de listare sponsorizata (sponsored listing), produsele platite prin aceasta includere sunt oferite de majoritatea companiilor moroarelor de cautare fie in zona principala a afisarilor rezultatelor, fie intr-o zona separata, identificata drept zona de publicitate.

servicii promovare SEM si SEO Black Cat Media

   Structura tarifelor pentru aceasta are rolul de filtru impotriva inscrierilor in exces si un rol de generare de venit. Unele companii de motoare de cautare prezinta abonamente anuale, listari individuale contra cost sau comisioane pay per click. Fiecare motor de cautare e diferit. Unele permit inscrierea website-urilor numai contra cost. Insa acestea au o rata de succes mica. Motoarele mari de cautare, precum Yahoo!, mixeaza includerea platita (comision per-pagina si per-click) cu rezultate naturale. Alte motoare de cautare, precum Google (si din 2006, Ask.com), nu cer administratorilor web sa plateasca pentru a fi inclusi in listarile motoarelor lor de cautare (publicitatea este evidentiata si etichetata ca atare)

Black Cat Media
Black Cat Media
Dezvoltare website-uri in Wordpress, platforme de e-shopping, copywriting, Social Media, SEO, marketing si comunicare. Toate aici, la Black Cat Media.
Recommended Posts
Contacteaza-ne

Trimite-ne un e-mail si-ti vom raspunde in cel mai scurt timp posibil. Multumim pentru vizita!

Start typing and press Enter to search

Comunicare Online PRnewsletter email marketing