+4 0749 689 355contact@blackcatmedia.ro...for things that make you purrrr.

Conceptul de marketing

Home / Marketing / Conceptul de marketing

Conceptul de marketing

   Termenul de marketing este de origine anglosaxona si provine din termenul “to market” = a desfasura tranzactii de piata, a cumpara si vinde.

   In literatura de specialitate, termenului de marketing ii sunt atasate mai multe acceptiuni. In linii mari, marketing inseamna a actiona pe piata dezvoltand produse si servicii si distribuindu-le acolo unde sunt cerute, celor care le asteapta si care sunt dispusi sa plateasca pentru ele.

Definitii:

   Philip Kotlermarketing-ul este un produs managerial si social prin care indivizi sau grupurile de indivizi obtin ceea ce le este necesar, prin crearea, oferirea si schimbul de produse avand o anumita valoare.

   Liz Hill si Terry O’Sullivan – marketing-ul este producerea de manageriat responsabil pentru identificarea, anticiparea si satisfacerea in mod profitabil a necesitatilor clientului.

   Marketing-ul este o functie manageriala in cadrul organizatiei prin:

# identificarea si anticiparea nevoilor consumatorului/lor

# crearea de valoare prin dezvoltarea de noi produse si servicii ce ofera suficiente beneficii pentru a conveni potentialilor consumatori sa participe la producerea de schimb

# prin stabilirea pretului respectivei valori pe care consumatorul o acorda unui produs si pe care este dispus sa o plateasca pentru a intra in posesia acestuia

# plasarea si distribuirea produsului si serviciilor acolo unde sunt cumparate sau consumate

# prin promovarea produsului pe piata si in constiinta potentialilor consumatori, prin comunicare cu acestia

Black Cat Media
Black Cat Media
Dezvoltare website-uri in Wordpress, platforme de e-shopping, copywriting, Social Media, SEO, marketing si comunicare. Toate aici, la Black Cat Media.
Recommended Posts
Contacteaza-ne

Trimite-ne un e-mail si-ti vom raspunde in cel mai scurt timp posibil. Multumim pentru vizita!

Start typing and press Enter to search

newsletter email marketingmarketing online dezvoltare web Black Cat Media