+4 0749 689 355contact@blackcatmedia.ro...for things that make you purrrr.

30 de motive in favoarea site-urilor in WordPress

Home / Wordpress / 30 de motive in favoarea site-urilor in WordPress

30 de motive in favoarea site-urilor in WordPress

   Website-ul pe care il vizitati chiar acum este construit pe platforma WordPress. Website-urile partenerilor si ale clientilor nostri sunt, de asemenea, construite in WordPress. Website-urile dezvoltate in platforma WordPress ofera mult mai decat cele cinci, zece beneficii de care auzi in mod obisnuit. Un software bazat pe software de blogging reprezinta noua evolutie in privinta modalitatii in care site-urile web sunt acum construite.

   Inainte de a intra in amanuntele beneficiilor site-urilor web construite in WordPress, trebuie sa lamurim un aspect: un blog este un website. Un website este un blog. Nu exista nici o diferenta. Blog-urile au chiar mai multi cilindree sub capota, daca e sa folosim o metafora. La nivel global, website-urile WordPress sunt chiar inima tuturor actiunilor si intreprinderilor catre marketing.
Iata, asadar, ca sa revenim la subiect, 35 de motive pentru care website-urile construite in WordPress sunt mai bune decat website-urile traditionale, pentru scriitori, jurnalisti, formatori de opinie, lideri, oameni de afaceri, companii, corporatii etc., intr-o economie de piata foarte solicitanta.

1. Economisesti bani.
Nu mai este nevoie sa trimiti cele mai mici schimbari de text catre designer-ul web, sau sa ii soliciti sa adauge pagini noi website-ului tau. Poti face editarile de care ai nevoie de unul singur, oricand vrei si sa economisesti, asadar, banii cu care ai fi platit webdesigner-ul, spre exemplu. Daca nu ai timp sau nu vrei sa te atingi de fisierele website-ului tau, cel putin vei sti ca eventualele costuri de editare pe care le poate percepe webdesigner-ul sunt mici, in comparatie cu preturile editarii unui website clasic.
   In plus, platformele WordPress sunt excelente integratoare de modalitati de plata (PayPal, Visa, Master Card etc.), in cazul in care afacerea ta presupune achitarea serviciilor sau a produselor online, automat.

2. Accesibilitate eficientizata.
Platforma WordPress permite editari in website-ul tau de la orice calculator din lume care are o conexiune la internet si un browser instalat, fara a mai fi nevoie de software aditional sau de setari complicate.

3. Viteza comunicarii.
Pentru ca nu mai e nevoie sa astepti cateva zile pana ce webdesigner-ul tau efectueaza micile modificarile cerute in sistem, continutul website-ului tau WordPress va fi mereu aproape imediat disponibil vizitatorilor tai, oferindu-le informatii si detalii la timp.

4. Consistenta.
Indiferent de cate pagini adaugi website-ului, formatul prestabilit al WordPress ofera o structura intuitiva pentru vizitatori, usor de urmarit.

5. Management eficient al timpului.
   Continutul adaugat in WordPress poate fi programat pentru publicare in orice zi si la orice ora doresti. Astfel, o informatie, un articol, un produs promotional, poate fi deja implementat in website si programat pentru publicare in momentul cel mai oportun. Spre exemplu, ai putea scrie un intreg curs online de 12 saptamani intr-o singura zi, apoi sa-l imparti in 12 parti si sa le programezi sa apara, cate una, in fiecare saptamana, in aceeasi zi si la mereu aceeasi ora.

6. Inscrierea membrilor este foarte usoara.
Cu ajutorul catorva module, un website dezvoltat in WordPress poate evolua intr-o platforma full-service cu membri inscrisi, pe cate nivele doresti.

7. Prietenos cu Networking-ul Social Media
Postarile si articolele de pe site-urile WordPress pot fi integrate automat in platformele Social Media – precum Facebook, Google+, Twitter, LinkedIn etc. – eliminand efortul de a te loga in fiecare din retelele sociale si de a posta acolo despre noile articole publicate pe website-ul tau.

8. Incorporarea elementelor media online – Mainstream Media
Adaugarea elementelor audio si video este realizata cu mare usurinta, in website-urile WordPress.

9. Pagini de prezentare creative.
Integrarea oricarui design se realizeaza cu o foarte mare rapiditate in comparatie cu alte platforme CMS (Content Management System), in majoritatea acestora din urma existand dezavantajul restrictiilor de design.

10. Implementare SEO optima si eficienta.
Codul de programare al platformei WordPress este coerent, logic si prietenos, fara prea mult cod HTML, avantaje pe care Google le considera foarte atragatoare pentru o indexare eficienta. In plus, cu setarile adecvate, WordPress permite personalizarea fiecarei pagini sau postari, pentru a obtine cea mai inalta probabilitate pentru website-ul tau de a fi plasat in primele pozitii din rezultatele motoarelor de cautare.

11. Magnet pentru motoarele de cautare.
Prin postarile si articolele publicate des, frecventa acestor contributii vor atrage agentii de indexare ai Google si ai altor motoare de cautare precum un magnet. Agentii de indexare viziteaza website-urile WordPress in fiecare zi in cautare de articole noi, de pagini noi si de continut nou pe care sa-l indexeze. In WordPress, paginile sunt indexate in ore, sau chiar in minute, spre deosebire de website-urile traditionale, unde poate dura zile pana la saptamani.

12. Securitate eficienta.
O implementare adecvata a website-ului construit in WordPress CMS elimina riscurile atacurilor informatice pana aproape de zero, devenind astfel mult mai securizat decat website-urile traditionale. Sistemul WordPress este in continua “intarire” in fata breselor de securitate, iar website-urile construite in sistemul WordPress beneficiaza de aceasta in timp real.

13. Timp mic de incarcare.
Paginile create in WordPress sunt comprimate si contin foarte putin cod HTML, un beneficiu ce se traduce in timpi foarte mici de incarcare. Astfel, vizitatorii primesc informatiile cautate instantaneu, satisfactia acestora traducandu-se in rata de revenire pe acelasi website. Nu multa lume se intoarce sa viziteze un website pentru care a asteptat secunde pretioase sa se incarce.

14. Usor de urmarit.
Website-urile construite in WordPress beneficiaza de unelte simple si eficiente, pentru a facilita vizitatorilor urmarirea acestora. RSS-ul (Real Simple Syndication), notificarile automate prin care se anunta publicarea unui nou articol si abonarea prin e-mail, conecteaza website-urile cu vizitatorii imediat, pe PC, laptop, tableta sau telefon mobil.

15. Comunicare bilaterala cu vizitatorii.
Prin utilizarea comentariilor direct in articole, WordPress elimina restrictionarea “externa” cu vizitatorii, asa cum se intampla cu website-urile traditionale. Bineinteles, poti avea intotdeauna o pagina de contact. In plus, comunicarea bilaterala presupune – fata de website-urile traditionale – dialoguri instant intre vizitatori si detinatorul website-ului in WordPress. Ori de cate ori cineva face un comentariu la articolele publicate, includerea continutului acestor comentarii, pline de cuvinte cheie (keywords) si fraze cheie ajuta website-ul si paginile acestuia sa urce in pozitionarea in motoarele de cautare. Practic, website-ul beneficiaza de ajutor SEO gratuit din partea publicului general!

16. Cresterea perceptiei autoritatii industriei sau sectorului reprezentat.
Platforma WordPress ofera un imens potential cand vine vorba de stabilirea relatiilor cu vizitatorii, spre deosebire de website-urile traditionale. De ce asa o diferenta? Pentru ca la website-urile traditionale dureaza foarte mult formatarea informatiilor si a integrarii elementelor comunitare.Chiar daca, sa zicem, deschizi Dreamweaver si copiezi o pagina deja existenta pentru a crea una noua, trebuie sa astepti pana ce tot continutul se proceseaza si se formateaza, sa o urci in directorul care trebuie, sa atribui permisiuni, sa editezi navigarea si schema website-ului… Un website construit in WordPress permite adaugarea paginilor in mai putin de cinci secunde! Si pagina respectiva poate fi setata sa apara in intregul website cu un simplu click. Pur si simplu, nu iti poti permite sa pierzi atat de mult timp pentru a face atat de multe setari, pe care WordPress le face automat, intuitiv. Ceea ce website-urile construite in mod traditional nu pot face. Si, cand ne raportam la dezvoltarea industriei website-urilor, in general, viteza este esenta. Aceasta este diferenta!

17. Brand Awareness (contientizare de brand) imbunatatit.
Pentru ca tendinta generala pentru website-uri, mai ales pentru cele de companie sau corporative, este aceea de a oferi resurse de prezentare, WordPress permite crearea de sute, chiar mii de pagini de continut, numarul oportunitatilor ca publicul general sa vada identitatea de brand a produsului/serviciului este multiplicata exponential astfel peste si deasupra website-urilor traditionale, de 10, maxim 30 de pagini.

18. Identificare imediata a subiectelor de succes, printre audienta.
Daca, sa spunem, se publica 10 articole si se primesc unul, doua comentarii si apoi, dintr-o data, se publica un articol ce atrage 20 de comentarii, iese imediat in evidenta interesul publicului pentru acel subiect anume. Aceasta este o oportunitate de identificare a interesului publicului foarte importanta si beneficiala, ce nu se poate observa in cazul website-urilor traditionale, decat daca se plateste programare aditionala pentru a crea sondaje de opinie si formulare.

19. Ancore eficiente pentru articole originale.
Atunci cand sunt publicate articole in directoare si in retele de blog, ele sunt oglinda articolelor deja publicate in website-ul tau WordPress. De ce este WordPress mai bun decat un website traditional? Datorita automatizarii arhivarii articolelor din fiecare categorie a website-ului WordPress.

20. Sindicalizarea automatizata.
Postarile din website-urile WordPress pot fi convertite automat in feed-uri RSS si sindicalizate in directoare de website-uri, precum si in website-urile altor persoane.

21. Inscrieri gratuite in directoarele Yahoo!
Cand feed-urile RSS sunt inscrise manual in Yahoo!, nu mai este nevoie de plata acestui serviciu (aproximativ $300), pentru ca website-ul WordPress va fi indexat in mod gratuit.

22. Listare in Bing/MSN in 24 de ore.
Adaugarea feed-urilor RSS in Bing/MSN reprezinta cea mai rapida cale de a avea website-ul indexat si, de cele mai multe ori, website-urile WordPress nou infiintate apar in rezultate in 24 de ore folosind aceasta metoda.

23. Control asupra discutiilor.
In website-urile traditionale, metodele “invechite” de comunicare cu vizitatorii insemna adaugarea unui forum, sau a unei camere de chat. Problema cu aceste metode o constituie nevoia de mententanta si protejare impotriva spamm-erilor si eliminarea discutiilor care sunt daunatoare integritatii afacerii dezvoltate. Website-urile WordPress au schimbat asta. Tu deschizi discutiile despre ce subiect vrei. Vizitatorii fac comentarii in discutia pe care tu o pornesti. In plus, comentariile pot fi moderate si aprobate de catre tine, inainte sa le vada oricine altcineva pe website-ul tau. Astfel, ai control total asupra elementelor ce ar putea dauna afacerii tale.

24. Nu exista limite de resurse in platforma WordPress.
Customizare, continut, implicare si interactiune, toate acestea si multe alte elemente de majora importanta sunt usor si rentabil de implementat.

25. Utilizatori si administratori multipli.
Companiile mari, cu diverse departamente (ex.: marketing), pot oferi acces catre anumite portiuni si sectoare ale website-ului, catre diversi administratori, cu permisiuni de editare, modificare, sau doar citire, in functie de preferinte.

26. Upgrade-uri gratuite.
Platforma WordPress si implicit toate website-urile construite pe aceasta platforma se upgradeaza gratuit si automat, printr-un singur click in interfata de administrare. Aceasta, bineinteles, spre deosebire de website-urile construite in Flash, Dreamweaver, Photoshop etc.

27. Platforma universala
Cu economia mergand asa cum merge, dificil, designer-ii si companiile de marketing pe internet isi inchid usile si dispar de pe piata de servicii. Cu website-urile in platformele traditionale, este foarte greu sa gasesti un designer care sa accepte sa continue munca altui designer, in cazul in care se doreste modificarea unui website deja existent. Astfel, website-urile in WordPress sunt foarte usor de convertit, astfel incat il poti muta, daca este nevoie, oriunde.

28. Functionalitate crescuta si costuri mai mici.
Mii de programe numite “plugin-uri” (sau module), deja scrise, pot sa imbunatateasca orice website construit in WordPress, la costuri minime, sau chiar gratuit. Website-urile traditionale cer ca totul sa fie programat pe loc. Modulele WordPress, in schimb, presupun doar cateva clickuri.

29. Prospetime.
Felul in care apare website-ul, culori, segmente, galerii foto – totul poate fi schimbat. Foarte la indemana atunci cand customizarile sunt necesare pentru o perioada anume, cum sunt sarbatorile de iarna, sau schimbarile de sezon.

30. Maleabilitatea website-urilor WordPress in afisarea pe dispozitive mobile.
Nu mai este nevoie de crearea unui website secundar, care sa apara pe dispozitivele mobile, asa cum se procedeaza in website-urile traditionale. Website-urile WordPress, in majoritatea lor, prin setarile corespunzatoare, se pliaza automat pentru afisarea in dispozitivele mobile.

Black Cat Media
Black Cat Media
Dezvoltare website-uri in Wordpress, platforme de e-shopping, copywriting, Social Media, SEO, marketing si comunicare. Toate aici, la Black Cat Media.
Recommended Posts
Comments
  • Adrian Tămăşan
    Reply

    Am citit cu interes articolul, şi subscriu din plin la cele 30 de puncte. Am lucrat cu ani în urmă şi în html pur, şi am cochetat şi cu mai multe cms-uri de-a lungul timpului, dar de câţiva ani m-am oprit la WordPress. O întrebare… Văd că încă folosiţi keywords aici, şi dacă îmi amintesc bine, era o discuţie destul de largă cu privire la inutilitatea cuvintelor cheie în WordPress de la versiunile 3 încoace… Vreo opinie?

Leave a Comment

Contacteaza-ne

Trimite-ne un e-mail si-ti vom raspunde in cel mai scurt timp posibil. Multumim pentru vizita!

Start typing and press Enter to search

adwords